<strong>TAPZ - A Mobimentary</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/ruud-van-gessel?film=tapz-a-mobimentary', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Ruud van Gessel' });" text="Ruud van Gessel">Ruud van Gessel</a>, <a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/martijn-schroevers?film=tapz-a-mobimentary', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Martijn Schroevers' });" text="Martijn Schroevers">Martijn Schroevers</a>, 2008<br>Korte Documentaire<br> <strong>TAPZ - A Mobimentary</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/ruud-van-gessel?film=tapz-a-mobimentary', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Ruud van Gessel' });" text="Ruud van Gessel">Ruud van Gessel</a>, <a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/martijn-schroevers?film=tapz-a-mobimentary', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Martijn Schroevers' });" text="Martijn Schroevers">Martijn Schroevers</a>, 2008<br>Korte Documentaire<br>

TAPZ - A Mobimentary

 
Hyperrealistisch ensemblefilm waarin twee mannen en twee vrouwen acht weken lang hun leven vastlegden op mobiele telefoons. Een tienermoeder die op het punt staat te bevallen, een studente die voor het eerst op kamers gaat, een jongeman die zijn grote liefde probeert te vergeten en een rebel without a cause die gaandeweg veel zachtmoediger blijkt dan hij eerst laat zien. Een bevalling, een bezoek aan het klooster, een bezoek aan de hoeren of totaal dronken 's nachts thuis komen en op de wc staan, maar ook openhartige bekentenissen over hun twijfels, woede en mislukkingen: met hun eigen camera legden de jongeren alles vast. Real life maar zonder het melodrama van de reality-tv. Met grote sprongen flitsen fragmenten uit die twee maanden aan de kijker voorbij. Dan weer met een heldere camera overdag, dan weer grofkorrelig en nauwelijks belicht 's nachts in een donkere kamer: dit is ongepolijste film over het dagelijks leven van de jongste generatie volwassenen.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2008
Lengte51 minuten
ProductielandNederland
RegisseurRuud van Gessel
RegisseurMartijn Schroevers
ProducentRuud van Gessel
Uitvoerend ProducentAnneke van Megen
ScenarioRuud van Gessel
Production DesignRuud van Gessel
EditorMartijn Schroevers
ProductiebedrijfBrooklyn Producties
TV companyVPRO TV