<strong>Schrijvers van de Lage Landen - Gustaaf Peek</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/ramn-gieling?film=schrijvers-van-de-lage-landen-gustaaf-peek', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Ramón Gieling' });" text="Ramón Gieling">Ramón Gieling</a>, 2016<br>Korte Documentaire<br> <strong>Schrijvers van de Lage Landen - Gustaaf Peek</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/ramn-gieling?film=schrijvers-van-de-lage-landen-gustaaf-peek', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Ramón Gieling' });" text="Ramón Gieling">Ramón Gieling</a>, 2016<br>Korte Documentaire<br> <strong>Schrijvers van de Lage Landen - Gustaaf Peek</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/ramn-gieling?film=schrijvers-van-de-lage-landen-gustaaf-peek', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Ramón Gieling' });" text="Ramón Gieling">Ramón Gieling</a>, 2016<br>Korte Documentaire<br>

Schrijvers van de Lage Landen - Gustaaf Peek

 (Writers from the Lowlands - Gustaaf Peek)
Twaalfdelige documentairereeks waarin de ontmoeting tussen literatuur en cinema wordt gevierd. De schrijversportretten vormen een dwarsdoorsnede van de stand van zaken in beide disciplines. De films tonen de drijfveren van de schrijvers en de wijze waarop die tot uitdrukking komen in hun boeken. Ramón Gieling maakte het portret van Gustaaf Peek. Van de schrijver en redacteur van het literaire tijdschrift De Revisor verschenen tot nu toe vier romans. Ik was Amerika werd bekroond met zowel de BNG Nieuwe Literatuurprijs als met de F. Bordewijk-prijs. Voor zijn scenario van Gluckauf ontving Peek een Gouden Kalf.

Deze film wordt vertoond in een blok samen met drie andere portretten uit de serie Schrijvers van de Lage Landen: Marente de Moor, Gideon Samson en Esther Gerritsen.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2016
Lengte15 minuten
ProductielandNederland
Websiteinterakt.nl
RegisseurRamón Gieling
ProducentRené Mendel
ProducentMira Mendel
Uitvoerend ProducentNikki Thie
Uitvoerend ProducentBernet Crucq
CameraGoert Giltay
Set GeluidLudio Keeris
EditorDanniel Danniel
MuziekPaul M. van Brugge
ProductiebedrijfInterakt