<strong>Room 2017</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/rob-smits?film=room-2017', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Rob Smits' });" text="Rob Smits">Rob Smits</a>, 2007<br>Korte Documentaire<br> <strong>Room 2017</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/rob-smits?film=room-2017', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Rob Smits' });" text="Rob Smits">Rob Smits</a>, 2007<br>Korte Documentaire<br>

Room 2017

 
Filmmaker Rob Smits verhaalt in voice-over hoe zijn langgekoesterde wens om een tijd bij de Yanomami-indianen in de jungle van Venezuala te bivakkeren, uitmondt in een complete mislukking. Decennia geleden verbleef de Zwitserse fotograaf Karl Weidmann daar. Deze verfilmde dat in Hoy en la Edad de Piedra en deze film inspireerde Smits om in zijn voetsporen te treden. In 2006 lukt het hem om een maand bij de indianen door te brengen, maar al zijn filmmateriaal wordt in beslag genomen en hij moet met lege handen naar huis. Uit het materiaal dat hij verzamelde in de aanloop naar de reis heeft Smits in vijf hoofdstukjes een documentaire samengesteld over de oorzaak van de mislukking van het avontuur. De Yanomami-indianen zijn niet langer de 'aristocraten van de jungle', maar zich zeer bewust van de mogelijkheden van de moderne beschaving.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2007
Lengte46 minuten
ProductielandNederland
RegisseurRob Smits
ProducentBruno Felix
ProducentFemke Wolting
Uitvoerend ProducentJanneke van de Kerkhof
Uitvoerend ProducentWilleke Steenbeeke
CameraRob Smits
Set GeluidRob Smits
Sound DesignRob Smits
EditorRob Smits
MuziekRob Smits
ProductiebedrijfSubmarine