<strong>Parfait Amour</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jean-van-de-velde?film=parfait-amour', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jean van de Velde' });" text="Jean van de Velde">Jean van de Velde</a>, 1985<br>Speelfilm<br> <strong>Parfait Amour</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jean-van-de-velde?film=parfait-amour', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jean van de Velde' });" text="Jean van de Velde">Jean van de Velde</a>, 1985<br>Speelfilm<br> <strong>Parfait Amour</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jean-van-de-velde?film=parfait-amour', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jean van de Velde' });" text="Jean van de Velde">Jean van de Velde</a>, 1985<br>Speelfilm<br> <strong>Parfait Amour</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jean-van-de-velde?film=parfait-amour', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jean van de Velde' });" text="Jean van de Velde">Jean van de Velde</a>, 1985<br>Speelfilm<br>

Parfait Amour

 
Geïnspireerd door de boeken De lach van Milan Kundera en De straat van de donkere winkels van Patrick Modiano, onderzoekt regisseur en scenarist Jean van de Velde in dit psychologische drama het verschijnsel geheugenverlies. Hoofdpersoon is een in Nederland wonende Tsjech die door een auto-ongeluk zijn geheugen verliest en op zoek gaat naar de waarheid omtrent het ongeval. Na de kunstzinnige films van de Eerste Amsterdamse Filmassociatie, was de speelfilm Parfait Amour voor Van de Velde een omslagpunt. Na deze film zou hij meer toegankelijke films maken voor een breed publiek.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar1985
Lengte95 minuten
ProductielandNederland
RegisseurJean van de Velde
ProducentRené Scholten
ScenarioJean van de Velde
CameraJules van den Steenhoven
Production DesignHemmo Sportel
Set GeluidOtto Horsch
EditorEdgar Burcksen
MuziekJohanna D' Armagnac
ProductiebedrijfDe Eerste A'damse Filmassociatie
Cast