<strong>Nussin</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/clara-van-gool?film=nussin', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Clara van Gool' });" text="Clara van Gool">Clara van Gool</a>, 1998<br>Korte Film<br> <strong>Nussin</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/clara-van-gool?film=nussin', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Clara van Gool' });" text="Clara van Gool">Clara van Gool</a>, 1998<br>Korte Film<br> <strong>Nussin</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/clara-van-gool?film=nussin', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Clara van Gool' });" text="Clara van Gool">Clara van Gool</a>, 1998<br>Korte Film<br> <strong>Nussin</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/clara-van-gool?film=nussin', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Clara van Gool' });" text="Clara van Gool">Clara van Gool</a>, 1998<br>Korte Film<br>

Nussin

 
Een huiskamerfeestje leidt tot omzwervingen in een flatgebouw aan de voet van een kolenmijn. Het is winter en twee paren dansen de tango. Maar eigenlijk zijn ze alleen, in hun eigen flat. De dansfilm Nussin is geïnspireerd op de dansvoorstelling Ocho. De dansers maakten ook de choreografie. Nussin won in binnen- en buitenland prijzen waaronder een Gouden Kalf in 1998.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar1998
Lengte15 minuten
ProductielandNederland
RegisseurClara van Gool
ProducentHans de Wolf
ProducentHans de Weers
ScenarioClara van Gool
CameraGoert Giltay
Set GeluidAlex Booy
EditorStefan Kamp
MuziekVincent van Warmerdam
ProductiebedrijfEgmond Film and Television
TV companyNTR
Cast
Martine Berghuijs, Dries van der Post, Bennie Bartels, Claudia Codega