<strong>Luger</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/theo-van-gogh?film=luger', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Theo van Gogh' });" text="Theo van Gogh">Theo van Gogh</a>, 1981<br>Speelfilm<br>

Luger

 
Controversiële debuutfilm van Theo van Gogh is een film in zwart-wit over de fascistische Haagse psychopaat Chris Luger (Thom Hoffman) die een zwakzinnige miljonairsdochter gijzelt om rijk te worden. De vader van het meisje weigert echter losgeld te betalen. De Nederlands en Duits gesproken film is een gesproken verslag in dagboekstijl. De film veroorzaakte destijds veel aversie door een scène met twee katten in een wasmachine.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar1981
Lengte85 minuten
ProductielandNederland
RegisseurTheo van Gogh
ProducentTheo van Gogh
ProducentJan Bernard Bussemaker
ScenarioTheo van Gogh
CameraWillem Verboom
CameraWillem Hoogenboom
Set GeluidWillem Hoogenboom
Set GeluidBrenda Ray
EditorTheo van Gogh
MuziekRainer Hensel
ProductiebedrijfTheo van Gogh Produkties
ProductiebedrijfColumn Film
Cast
Thom Hoffman, Laurien Hildering