<strong>Bademeisters</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/judith-de-leeuw?film=bademeisters', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Judith de Leeuw' });" text="Judith de Leeuw">Judith de Leeuw</a>, 2014<br>Korte Documentaire<br> <strong>Bademeisters</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/judith-de-leeuw?film=bademeisters', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Judith de Leeuw' });" text="Judith de Leeuw">Judith de Leeuw</a>, 2014<br>Korte Documentaire<br>

Bademeisters

 
Elke zomer gaat een club Utrechtse studenten naar Texel om hier een opleiding voor strandwacht te volgen. Leermeesters zijn voormalige studenten, de school is een badhut op het zand. De leerschool is speels en bedient zich van een zelf uitgevonden taal, maar is ook no-nonsense. De leerlingen worden meteen aan het werk gezet. Een uniek stukje zelfregulerend Nederland ter beveiliging van de zomerpret. Gemaakt in het kader van Teledoc Campus.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2014
Lengte25 minuten
ProductielandNederland
Websitenl-nl.facebook.com/Badm...
RegisseurJudith de Leeuw
ProducentReinette van de Stadt
ScenarioJudith de Leeuw
ResearchJudith de Leeuw
CameraRogier Timmermans
Set GeluidAnneloes Pabbruwee
Set GeluidJasnaï Jansen
Set GeluidBram Boers
GeluidsnabewerkingPaul Gies
Sound DesignPaul Gies
EditorPatrick Schonewille
ProductiebedrijfTrueworks
TV companyVPRO TV