Ga naar inhoud

Aanleverspecificaties Gouden Kalveren Gala

Zoals elk jaar wordt het Nederlands Film Festival afgesloten met het EY Gouden Kalveren Gala, dit jaar op vrijdag 27 september.

Tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren vertonen we onder meer een jaaroverzicht met fragmenten uit alle producties geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie, maar ook verschillende instarts rondom alle categorieën en natuurlijk illustratief beeld bij elk te winnen Gouden Kalf.

Om deze grote hoeveelheid verschillende montages voor het Gala te realiseren, vragen wij alle producties die meedingen in de Gouden Kalf Competitie fragmenten en stills voor alle ingezonden credits aan te leveren, die wij conform reglement rechtenvrij voor het Gala kunnen gebruiken.

De aanlevering van fragmenten t.b.v. het Gouden Kalveren Gala staat los van de aanlevering van ander materiaal voor het NFF. Voor het Gala dient het materiaal uiterlijk vrijdag 16 augustus met ondergenoemde specificaties aangeleverd te worden die wat extra aandacht vragen. Lees dit daarom alsjeblieft zorgvuldig door.

Het is van groot belang om meerdere en gevarieerde fragmenten te selecteren waarin alle categorieën goed uit de verf komen. Van alle acteurs (ook de bijrollen) een separate clip, alsook voor Montage, Camera, Kostuum, Production- en Sound Design en Regie. Bekijk onderaan de pagina het overzicht.

Daarnaast ontvangen wij ook graag:

 • Voor de categorie Scenario: een still, foto of pdf van het originele scenario, voorzijde, met titel productie zichtbaar (voor Scenario dus geen clip)
 • Voor de categorie Muziek: de originele score of een fragment daaruit (.wav), zoals ingeschreven voor competitie. Let hierbij op dat fragment klopt met componist(en) (voor Muziek dus geen clip)
 • Voor elke mogelijke categorie een still (dus voor elke credit een aparte still, m.u.v. Scenario).

Let op: trailers of epk’s kunnen niet als fragment worden ingestuurd.

Graag ontvangen wij uiterlijk vrijdag 16 augustus alle materialen via de aparte Box uploadlink die je ontvangt vanuit monique@filmfestival.nl. Je krijgt voor 20 juli een eigen unieke link op het opgegeven mailadres van de contactpersoon. Aanleveringen via andere platforms zoals WeTransfer kunnen niet in behandeling worden genomen.

Aanleverspecificaties fragmenten

 • PRORES 422 of PRORES 422HQ (dus geen MP4, geen H422 enz)
 • 25FPS (24FPS kán, maar dan zal het materiaal omgezet/gedecodeerd worden)
 • Ratio: 1920 x 1080
 • Zonder ondertiteling (eventuele ondertiteling separaat als .srt - en tekstbestand aanleveren - met tijdcodevermelding die klopt bij de clip)
 • Per credit de clip separaat aanleveren
 • Kies de fragmenten zorgvuldig; preferabel is een fragment 20 seconden bruikbaar, een fragment kan echter niet langer zijn dan 20 seconden - maar stuur ajb wel 5 sec. voor en 5 sec. achter de clip mee t.b.v. de montage (voorafgaand aan de clip plaatsen wij de still t.b.v. een voice over)
 • Er kunnen geen hele films ingestuurd worden
 • Stereo mix (indien mogelijk)
 • Voor de categorie Digitale Cultuurproductie ontvangen we graag 3 verschillende fragmenten die representatief zijn voor de productie

Label het materiaal als volgt:
TITEL PRODUCTIE_CATEGORIE _evt. naam acteur indien van toepassing
TITEL PRODUCTIE_STILL_CATEGORIE_evt. naam acteur indien van toepassing

Muziek (.wav):
TITEL PRODUCTIE

Bekijk hieronder per categorie het overzicht voor de aanlevering:

* Let op: je dient van alle opgegeven hoofd- en bijrollen separate fragmenten en stills aan te leveren.

Heb je naar aanleiding van deze briefing vragen? Neem dan gerust contact op met Monique ten Berge via monique@filmfestival.nl. Alvast veel dank voor je medewerking!