ONZE JONGENS IN MIAMI bekroond met Gouden Film

ONZE JONGENS IN MIAMI heeft de Gouden Film-status behaald. Meer dan 100.000 bezoekers hebben de komedie, geregis­seerd door Johan Nijen­huis, in de bioscoop gezien. Jim Bakkum werd vanmiddag verrast met de award door regis­seur Johan Nijen­huis en acteurs Juvat West­en­dorp en Matheu Hinzen. De Gouden Film Award is een initi­atief van het Neder­lands Film Festival en het Neder­lands Film­fonds. ONZE JONGENS IN MIAMI is de tweede film in 2020 die de Gouden Film Award ontvangt.

In ONZE JONGENS IN MIAMI is Jorrit (Jim Bakkum) weer single en gaat hij samen met Bas (Martijn Fischer) een strip­club openen in Miami. Uiter­aard vliegt ook Thijs (Juvat West­en­dorp) naar Miami samen met nieuwe stripper en collega-bouw­vakker Boris (Malik Mohammed). Ze moeten flink aan de bak want de club blijkt een enorme bouwval en de mannen komen er al snel achter dat ze te maken hebben met stevige concur­rentie. [caption id=“attachment_102073” align=“alignnone” width=“700”]Foto: Joke Schut Photog­raphy[/​caption]
Gouden Film
ONZE JONGENS IN MIAMI is geregis­seerd door Johan Nijen­huis, naar een scenario van Anne-Louise Verboon en Maarten Lebens. De film is gepro­duceerd door Johan Nijen­huis & Co. De hoof­drollen worden gespeeld door Eva van der Wijdeven, Jim Bakkum, Juvat West­en­dorp, Matheu Hinzen, Malik Mohammed en Martijn Fischer. Dutch Film­Works verzorgt de filmdis­trib­utie van ONZE JONGENS IN MIAMI , die op donderdag 30 januari in release ging en momenteel in 120 bioscopen draait. De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Neder­lands Film Festival en het Neder­lands Film­fonds toegekend wanneer er voor een Neder­landse film tijdens de roulatie respec­tievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoop­kaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Neder­landse docu­men­taires die 10.000 bioscoop­be­zoekers hebben getrokken.
ga terug

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte