Ga naar inhoud

Meld je bioscoop of filmtheater nu aan voor NFF-premières

Afgelopen jaar organiseerde NFF voor het eerst tijdens het festival premières door het hele land, in samenwerking met meer dan 100 bioscopen en filmtheaters. Daardoor konden filmliefhebbers vanuit heel Nederland in hun eigen bioscoop exclusieve NFF premières bezoeken. Dit jaar willen we een nóg groter podium bieden aan nieuwe Nederlandse films en deze toegankelijk maken voor een zo breed mogelijk publiek.

We bouwen graag voort op de ervaringen van vorig jaar. Ook als we niet beperkt worden door COVID 19-maatregelen bieden de landelijke premières immers geweldige mogelijkheden om de Nederlandse film een zo groot mogelijk podium te bieden. Dagelijks presenteren we simultaan aan de première in Utrecht, dezelfde film in zoveel mogelijk zalen verspreid over Nederland.

Wat gaan we doen?
We vertonen zeven dagen lang, van vrijdag 24 tot en met donderdag 30 september, premières door het hele land. De openingsavond op vrijdag 24 september vormt de aftrap van de reeks landelijke premières. Wij zijn blij dat we het festival openen met de ontroerende film MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG, een regie van Antoinette Beumer. In de daarop volgende dagen (25, 26, 27, 28, 29 en 30 september) volgt bijna elke avond een nieuwe première. Het tijdstip van de NFF publiekspremières in het land kan per zaal verschillen, maar is in ieder geval op dezelfde avond of middag als de première met cast en crew in Utrecht. De films worden voorzien van NFF-omlijsting en de reeks wordt gepromoot via de NFF-kanalen en netwerk.

Line-up

MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG speelfilm 92 minuten (24 september, avond) September Film
THE PHOTOGRAPH documentaire 99 minuten (25 september, middag) Amstelfilm
DO NOT HESITATE speelfilm 91 minuten ( 25 september, avond) September Film
THE SPECTACULAR dramaserie 4x 50 minuten (26 september, ochtend/middag/avond i.v.m. vierdelige serie) VPRO
(R)EVOLUTIE speelfilm 83 minuten (27 september, avond) Gusto Entertainment
DRIJFZAND speelfilm 116 minuten (29 september, avond) Vedette
NR. 10 speelfilm 97 minuten (30 september, avond) Cinéart

We vragen je om de programmering in te vullen op dit formulier

Formulier invullen

De deadline van dit formulier is 23 augustus.

Het tijdstip van de NFF Festivalpremières in het land kan per zaal verschillen, maar is in ieder geval op dezelfde avond of middag als de première met cast en crew in Utrecht. Wanneer er meerdere bioscopen en filmtheaters in dezelfde stad deelnemen, vragen wij zo veel mogelijk te variëren in aanvangstijden. We vragen om alle premières in het avondslot (vanaf 18.00 uur) te programmeren, m.u.v. The Photograph en The Spectacular. Deze graag in het middagslot (vanaf einde ochtend) programmeren.

Net als de première in Utrecht worden de premièrevoorstellingen die parallel in het land worden vertoond, voorzien van omlijsting. Alle premières in het land beginnen met een korte sferische introfilm, die start met de festivaltrailer inclusief partnerreel van het NFF en een introductie met de cast & crew van de betreffende première. De DCP van de film wordt door de distributeur in principe via Gofilex aangeleverd. NFF levert de introfilm met cast & crew via Gofilex. De distributeurs zullen ook contact opnemen met de zalen voor de aanlevering en boeking.

Marketing
In aanloop naar het festival zorgt het NFF naast de festivalbrede commercial voor een aparte trailer met de line-up van de landelijke NFF premières. Deze wordt vertoond als onderdeel van de NFF commercial vanaf begin september, via Jean Mineur. Ook worden onder meer de NFF Programmakrant, social media, de website, nieuwsbrief, mailings en de NFF-Volkskrantbijlagespecial ingezet om de festivalpremières aan te jagen. Artwork wordt eind augustus beschikbaar gesteld via een gedeelde Google Drive map. De persafdeling van het NFF zet zich natuurlijk ook richting de pers tot het uiterste in om de films die vertoond worden door het hele land onder de aandacht te brengen. Begin september wordt een gezamenlijke kick-off van de marketing van de NFF Festivalpremières gepland vanuit NFF, met onder meer informatie over de films en het beschikbare artwork.

Kaartverkoop
Evenals vorig jaar trekken we ook wat betreft de opbrengsten graag samen op. Opbrengsten van en bezoekers aan de landelijke premières willen wij wederom via Maccsbox registreren en kaarten via de zalen zelf laten (voor)verkopen. De deadline voor de kaartverkoop is 30 augustus. Op de website van het NFF wordt vanaf de eerste week van september doorgelinkt naar de kaartverkoop van de individuele filmtheaters en bioscopen, vanaf de landingspagina per première. Het is daarom van belang dat de programmering live staat op jullie eigen website vanaf eind augustus.

Er wordt een vaste ticketprijs van 11 euro gehanteerd. Reguliere kortingspassen zoals Cineville die geldig zijn in de deelnemende bioscopen en filmtheaters worden gehanteerd en op de gebruikelijke manier verrekend. Ons primaire streven is dat het publiek zich welkom en betrokken voelt.

Voor vragen, stuur een mail naar chabelle@filmfestival.nl.

We kijken uit naar jullie reactie!
ga terug