ma 31 mei 2021

Meld je bioscoop of filmtheater nu aan voor NFF-premières

Afgelopen jaar organiseerde NFF voor het eerst tijdens het festival premières door het hele land, in samenwerking met meer dan 100 bioscopen en filmtheaters. Daardoor konden filmliefhebbers vanuit heel Nederland in hun eigen bioscoop exclusieve NFF premières bezoeken. Dit jaar willen we een nóg groter podium bieden aan nieuwe Nederlandse films en deze toegankelijk maken voor een zo breed mogelijk publiek.

We bouwen graag voort op de ervaringen van vorig jaar. Ook als we niet beperkt worden door COVID 19-maatregelen bieden de landelijke premières immers geweldige mogelijkheden om de Nederlandse film een zo groot mogelijk podium te bieden. Dagelijks presenteren we simultaan aan de première in Utrecht, dezelfde film in zoveel mogelijk zalen verspreid over Nederland.

Wat gaan we doen?
We vertonen acht dagen lang, van vrijdag 24 tot en met donderdag 30 september, premières door het hele land. De openingsavond op vrijdag 24 september vormt de aftrap van de reeks landelijke premières. Wij zijn blij dat we het festival openen met de ontroerende film MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG, een regie van Antoinette Beumer. In de daarop volgende dagen (25, 26, 27, 28, 29 en 30 september (en eventueel ook 2 oktober) volgt elke avond een nieuwe première. Het tijdstip van de NFF publiekspremières in het land kan per zaal verschillen, maar is in ieder geval op dezelfde avond of middag als de première met cast en crew in Utrecht. De films worden voorzien van NFF-omlijsting en de reeks wordt gepromoot via de NFF-kanalen en netwerk. Ook stelt NFF een promotie-toolkit beschikbaar voor deelnemende locaties.

Bioscopen en filmtheaters die graag deelnemen aan dit programma, zijn van harte welkom om zich aan te melden.
Aanmelden kan via de volgende link:

Locatie aanmelden

In het formulier lees je meer voorwaarden. Ook is het mogelijk om deel te nemen zonder de gehele reeks te programmeren. Voor vragen, stuur een mail naar [email protected].

We kijken uit naar jullie reactie!