Ga naar inhoud

Kristallen Film voor AMSTERDAM WILDLIFEAMSTERDAM WILDLIFE, de natuurdocumentaire van stadsecoloog Martin Melchers en presentatrice Merel Westrik, heeft de Kristallen Film status bereikt. Meer dan 10.000 bezoekers zagen de film over de (wilde) dieren die, soms onverwacht, hun thuis hebben gevonden in Amsterdam, in de bioscoop. Om deze mijlpaal te vieren werden Martin Melchers en Merel Westrik vanochtend in EYE verrast met de award. De Kristallen Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Stadsecoloog Martin Melchers en programmamaker/presentatrice Merel Westrik volgen en filmen flirtende oeverzwaluwen, vechtende vossen, badderende ijsvogels, zonnende ringslangen, zwevende slechtvalken en andere wilde beesten in Amsterdam, wat tot prachtige beelden en hilarische situaties leidt. Ze stuiten op vossen tussen spoor en industrieterrein of op exotische mossels die via ballastwater uit de andere kant van de wereld in het IJ zijn terechtgekomen en daar hebben weten te overleven. Martin Melchers en Merel Westrik maakten eerder Haring in het IJ (2009).

AMSTERDAM WILDLIFE is geregisseerd, geproduceerd en wordt gedistribueerd door Martin Melchers en Merel Westrik. De film ging op 5 december 2015 in première en draait sindsdien reeds 72 weken in EYE Filmmuseum, waar de film de komende weken op meerdere momenten te zien is.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

AMSTERDAM WILDLIFE is de tweede documentaire die dit jaar de Kristallen Film status behaalt.
ga terug