Jetski

Sharif Abdel Mawla Korte film - 2019 - 11 min.

Wanneer de twaalfjarige Mido ontdekt dat zijn vader ooit dé jetski-kampioen van de Rode Zee was, zet hij alles op alles om zijn zieke pa nog een laatste ritje te gunnen.

In dit bitterzoete coming of age-verhaal zorgt de twaalfjarige Mido in Amsterdam-West in zijn eentje voor zijn zieke vader. De man is levendig, maar het lijkt elke dag wel slechter met hem te gaan. Als zijn vader hem vertelt dat hij vroeger in Egypte jetski-kampioen was, temmer van de Rode Zee, weet Mido niet of hij dat moet geloven. Was zijn vader ooit een fitte jonge prins? Als de situatie van zijn vader verslechtert, besluit de jongen om in actie te komen, voor het te laat is.

Tickets

De keuze van Tim Hofman: Hiernamaals

Louis Hartlooper Complex 3 za 28 sep 15:30 - 17:31 11,00

Dit jaar treden de Blikverruimers ook op als gastprogrammeur van recente producties. Dus ook Tim Hofman. Over zijn keuze voor Hiernamaals en Jetski: "Willem Bosch maakte Hiernamaals. Ik ben echt dol op hoe die man schrijft. Het is een mooie, breekbare film. En Jetski is in z'n 1-op-1 puurheid erg fraai." Q&A met regisseur Willem Bosch van Hiernamaals.

Meer info

Kort: Kids special

Louis Hartlooper Complex 3 zo 29 sep 11:30 - 12:47 11,00

Verzamelprogramma metUltrakort - Blind Date, Schroom - Lulu, Jetski, De man die achter de horizon keek, Schroom - Tom, Champ en Schroom - Lily. Q&A met regisseur Camiel Schouwenaar en animator Maarten Heinstra van Ultrakort - Blind Date.

Meer info

Vechtmeisje

Kinepolis Jaarbeurs 2 zo 29 sep 16:00 - 17:38 11,00

Wordt vertoond metJetski als voorfilm. Engels ondertiteld. Drama waarin een driftig meisje (12) om moet zien te gaan met de vechtscheiding van haar ouders. 

Credits

Productiebedrijf
Cecile Neeteson
Coproducent(en)
Kees de Koning
Jarrod Francisco
Daniel Dow
Coproductiebedrijf
DPPLR
Stichting Likeminds
Top Notch
Camera
Production Design
Desiree Brands
Daylene Kroon
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland