Docu­men­taire over FC Omni­world, de naam waaronder de voor­ma­lige Amster­damse amateur­club de Zwarte Schapen nu betaald voetbal speelt in Almere.
In 1995 verhuisde de Amster­damse amateur­club de Zwarte Schapen naar Almere. Zowel de club als Almere hadden dezelfde droom: betaald voetbal. Als FC Omni­world lukt dat vanaf 2005. Ondanks de naamsveran­dering spreekt de harde kern van de club nog altijd van de Zwarte Schapen. Het publiek scan­deert die naam tijdens de wedstri­jden en ook in het nieuwe clublogo prijkt een schaap. Regis­seur Heijnen filmt de gang van de zaken van de club, terwijl een voice-over de scènes met elkaar verbindt. De camera is aanwezig bij onder­han­delingen met nieuwe spelers en volgt de leiding van de club. Onder hen Frans, die nog altijd een kraam heeft op de Amster­damse Albert Cuyp en in zijn vrije tijd fanatiek duiven houdt. En Henk, die trots gouden speldjes laat maken met schapen. Hun clubliefde ademt vooral weemoed, naar Amsterdam, naar vroeger. Maar met Johnny Rep heeft de club wel een scout van naam en FC Omni­world steeg in twee seizoenen in de eerste divisie langzaam op de ranglijst.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Montage
Productiebedrijf
Hans Heijnen Filmmaker

Titel: Zwarte schapen van Almere
Jaar: 2006
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01