Ga naar inhoud
Still

Zwart water

Regie: Elbert van Strien
Een Nederlands gezin verhuist naar een geërfd Belgisch landgoed, waarna hun negenjarige dochter op een duister familiegeheim lijkt te stuiten onder invloed van de geestverschijning van een meisje.
Psychologische thriller over een Nederlands gezin dat naar België verhuist nadat moeder Christine haar ouderlijk huis heeft geërfd. Zij ziet zelf niets in de verhuizing, maar vader Paul is enthousiast om opnieuw te beginnen en ze nemen de stap. Dochter Lisa van negen kan echter geen aansluiting vinden op haar nieuwe school en vereenzaamt. Lisa ontdekt in de kelder een meisje dat alleen zij kan zien. Het meisje beweert dat ze de overleden tweelingzus Karen is van haar moeder en fluistert Lisa allerlei dingen in. Christine ontkent dat ze een tweelingzus heeft gehad, maar als Paul op onderzoek gaat blijkt het verleden van Christine vol duistere geheimen te zitten. Zwart water speelt een spel met schijn en werkelijkheid. Is Karen even onecht als Lisa's denkbeeldige vriendinnetje, of is ze er echt? Telkens wanneer een nieuw feit opduikt wordt dat ontkracht door een verhaal van een familielid. Of omgekeerd. Tegen de achtergrond van het desolate landgoed zet het verval van het gezin definitief in.
Titel: Zwart water
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 52 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still