Ga naar inhoud
Documentaire over de band tussen schaatsen op natuurijs en orthodox christelijk Nederland. Valt marathonschaatsen in deze commerciële en snelle wereld nog wel te verenigen met het geloof?
Veel Nederlandse marathonschaatsers komen van het christelijke platteland. Schaatsen wordt hier met enthousiasme en goedkeuring van de kerk beoefend, zolang zondag maar een rustdag blijft. Maar de moderne tijd en de professionalisering zetten de tradities onder druk. Is topsport nog wel te verenigen met het geloof? De documentairemaker volgt schaatsers René Ruitenberg, Geert Jan van der Wal en drie generaties van de familie Klompmaker in een jaar dat er wellicht een Elfstedentocht komt.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
Evangelische Omroep (EO)

Titel: Zwart ijs
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.