Ga naar inhoud
150 Oekraïense vrouwen en kinderen vonden sinds het uitbreken van de oorlog onderdak bij de zusters van klooster Huize de Berg in Heerlen. Over veerkracht en het zoeken naar hoop.
Regisseur Zorba Huisman toont het leven van een aantal Oekraïense vrouwen en kinderen die na hun vlucht voor de oorlog belanden op een plek van geloof: het zusterklooster Huize de Berg in Heerlen. In de gangen van het klooster kruist hun pad met dat van de zusters, met wie zij in eerste oogopslag niets meer delen dan een dak en de heersende taalbarrière. Of zijn er toch meer overeenkomsten met deze vrouwen van God? En waar is Hij eigenlijk in tijden van oorlog?
Poster Zusters 1.jpg

Titel: Zusters
Jaar: 2023
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

NPO Start
Nu streamen

Bekijk deze film/serie op NPO Start.

Stills

Stills
Stills