Derde titel in de succesvolle reeks Zoop-films. De jonge dierenoppassers gaan dit keer naar Argentinë om een bedreigde vlindersoort te redden. Ze trotseren allerlei gevaren en beleven spannende avonturen.
Derde speelfilm op bais van de populaire jongerensoap Zoop, waarin een groep jonge dierenoppassers relationele en dramatische avonturen in een dierentuin beleefde (gefilmd in Ouwehands Dierenpark, Rhenen). In Afrika werden de rangers naar een wildpark gestuurd om bedreigde diersoorten te helpen en in India gingen zij op zoek naar verdwenen olifanten. Dit keer gaan ze naar Argentinië om de bijzonder zeldzame De Loro-vlinderpopulatie te redden voordat deze uit hun cocons kruipen en omkomen in de grote bosbranden in de Zuid-Amerikaanse jungle. Elise kan niet mee. Zij blijft achter om voor een zieke beverrat te zorgen. De film volgt de inmiddels bewezen succesformule. De rangers besluiten al snel om de groep op te splitsen, in een hoog tempo beleven ze allerlei spannende avonturen en doorstaan ze beproevingen, er is een ontluikende relatie en ten slotte weten ze op het nippertje de bedreigde vlinders te redden. Zoop in Zuid-Amerika werd bekroond als Gouden Film.

Titel: Zoop in Zuid-Amerika
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Kidsbios, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2007

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2007)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still