Derde titel in de succesvolle reeks Zoop-films. De jonge dierenop­passers gaan dit keer naar Argentinë om een bedreigde vlin­der­soort te redden. Ze trot­seren allerlei gevaren en beleven span­nende avonturen.
Derde speelfilm op bais van de popu­laire jongeren­soap Zoop, waarin een groep jonge dierenop­passers rela­tionele en drama­tische avon­turen in een dier­en­tuin beleefde (gefilmd in Ouwe­hands Dieren­park, Rhenen). In Afrika werden de rangers naar een wild­park gestuurd om bedreigde dier­soorten te helpen en in India gingen zij op zoek naar verd­wenen olifanten. Dit keer gaan ze naar Argen­tinië om de bijzonder zeldzame De Loro-vlin­der­pop­u­latie te redden voordat deze uit hun cocons kruipen en omkomen in de grote bosbranden in de Zuid-Amerikaanse jungle. Elise kan niet mee. Zij blijft achter om voor een zieke beverrat te zorgen. De film volgt de inmid­dels bewezen succes­for­mule. De rangers besluiten al snel om de groep op te splitsen, in een hoog tempo beleven ze allerlei span­nende avon­turen en doorstaan ze beproevingen, er is een ontluik­ende relatie en ten slotte weten ze op het nippertje de bedreigde vlin­ders te redden. Zoop in Zuid-Amerika werd bekroond als Gouden Film.

Titel: Zoop in Zuid-Amerika
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2007

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2007)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01