Ga naar inhoud
Still

Zonnig Madeira

Regie: Marjoleine Boonstra
Marjoleine Boonstra volgt bewoners van verpleeghuis Akropolis waar in de kelder een herinneringsmuseum is gehuisvest. De voorwerpen van vroeger bieden houvast en troost in de laatste fase van hun leven.
Marjoleine Boonstra volgt bewoners van verpleeghuis Akropolis waar in de kelder een herinneringsmuseum is gehuisvest. Er zijn vitrines te vinden vol met theepotjes en koektrommels, kasten met linnen en servies, maar ook een geheel ingerichte babykamer, keuken, washok of schuur. Hier kunnen de bejaarden met hun wandelrekjes door de kamers schuifelen en attributen uit hun jeugd bewonderen. De simpele voorwerpen van vroeger bieden houvast en troost in de laatste fase van hun leven. Directeur Hans Becker, samen met zijn zus initiatiefnemer van het museum, ziet het als zijn missie de bejaarden te voorzien van zogenaamde 'conversation pieces'. Hij noemt het een pleziermuseum. Een plek 'waar iedereen kan kakelen over zijn eigen spulletjes.' Hij heeft zelfs een panorama van een strandgezicht op een van de muren laten schilderen. Met echt zand en echte schelpjes en een oude rieten strandstoel ervoor. Op dit 'strand' vraagt Boonstra de bewoners naar hun dromen, hun grootste liefde, hun beste en hun slechtste momenten.

Credits

Set geluid
Sound Design
Omroep
Human TV
Distributie
Human TV
Titel: Zonnig Madeira
Jaar: 2008
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2008
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.