Portret van vissers en hun bestaan in een Galicisch dorp, waar de ramp met de olietanker Prestige nog altijd voelbaar is, maar de vissers geven niet op. Zij horen bij de zee.
Portret van de vissers in een Galicisch kustplaatsje, waar men nog altijd de gevolgen ondervindt van de ramp met de olietanker Prestige in 2002. Het opruimen van de aangespoelde olie is een hels karwei. De zee weet dat ook. In voice-over heeft de oceaan zelf een (vrouwen)stem; ze spreekt over wat ze iedere dag ziet en wat ze in haar bergt, waar ze eeuwen voor heeft geleefd. De camera glijdt over het oppervlakte van de zee, of duikt eronder. Zo komen en gaan ook de dagen in het dorp aan de oceaan, net als de vissers. Veel zeemannen zijn in de jaren zestig en zeventig uitgeweken naar Rotterdam, waar ze nu in het Zeemanshuis wonen. Ze lezen brieven van vroeger voor: 'We zetten koers naar Rio de Janeiro. Vandaaruit zal ik weer schrijven.' Door het raam is in de schemering de Erasmusbrug zichtbaar.

Credits

Scenario
Camera
Set geluid
Geluidsnabewerking
Montage
Productiebedrijf
BosBros
Distributie
BosBros

Titel: Zonen van de zee
Jaar: 2007
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01