Ga naar inhoud
ZON_IN_NACHT01.jpg

Zon in de nacht

Regie: Anne Vaandrager
Wat als je hele leven een toneelstuk is? Regisseur Anne Vaandrager onderzoekt in dit documentaire vormexperiment het geheim van haar opa, maar wordt hierdoor ook geconfronteerd met haar eigen identiteit.
Wanneer regisseur Anne Vaandrager het geheim van haar opa onderzoekt, wordt ze geconfronteerd met haar eigen identiteit. Kan ze losbreken van de schaamte die is overgedragen van generatie op generatie? Spelend met de grens tussen fictie en werkelijkheid, gaat Vaandrager zelf de confrontatie aan met haar vader om de cyclus van zwijgen te doorbreken. Door middel van theatrale ensceneringen gaat ze het gesprek aan over haar opa’s verleden en probeert hiermee haar familiegeschiedenis opnieuw vorm te geven.
Titel: Zon in de nacht
Jaar: 2023
Duur : 28 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.