Ga naar inhoud
Thriller over duistere maffiapraktijken en een heftige liefde op het eiland Texel. Speelfilmregiedebuut van Monique van de Ven naar de gelijknamige novelle van Jan Wolkers.
Speelfilm naar de gelijknamige novelle en Boekenweekgeschenk 2005 van Jan Wolkers, tevens zijn laatste boek. Na in meer dan 25 films gespeeld te hebben, waarvan de eerste eveneens naar een boek van Wolkers, maakt Monique van de Ven haar speelfilmregiedebuut met deze thriller. Fotograaf Bob verliest zijn vriendin Jara bij een terroristische aanslag in Afghanistan. Gedesillusioneerd stopt hij met de oorlogsverslaggeving en stapt over op natuurfotografie. Ruim een jaar later maakt hij op Texel een fotoreportage. Op het strand ontmoet hij Kathleen, een beeldschone geschiedenisstudente, die in de plaatselijke discotheek werkt. Al spoedig blijkt ze verwikkeld in duistere praktijken van ongure maffiatypes. Onopvallend probeert Bob haar te volgen. Is zij ook verliefd op hem? Is dit de ware liefde of een nachtmerrie? Zijn perspectief als fotograaf levert talrijke freeze frames op in een film die, op z'n Wolkers, naaktscènes niet uit de weg gaat. Bekroond met een Gouden Film in 2008.

Titel: Zomerhitte
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2008

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2008)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still