Als de zestienjarige Anne tijdens een broeierige zomer verliefd wordt op een meisje, wekt dat weerstand op in haar omgeving. Coming of age-drama over groeipijnen en kiezen voor je eigen bestaan.
De zestienjarige Anne groeit op in de geïsoleerde Biesbosch, waar uitgestrekte velden en elektriciteitsmasten het landschap bepalen. Samen met haar vriendengroep probeert ze daar tijdens een broeierige zomervakantie de sprong naar volwassenheid te maken. Maar die gezamenlijke ervaring verandert in een conflictsituatie als Anna gevoelens voor de stoere Lena ontwikkelt. Coming of age-drama over groeipijnen, het onvermijdelijke einde van je kindertijd en kiezen voor je eigen bestaan - hoe verwarrend je omgeving dat ook vindt.

Titel: Zomer
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2014

Gouden Kalf nominaties

Beste Vrouwelijke Bijrol (2014)
Willemijn van der Ree
Beste Actrice (2014)
Sigrid ten Napel
Beste Mannelijke Bijrol (2014)
Steef Cuijpers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer