Ga naar inhoud
Weg met de vooroordelen? Weg met de zombies! Aziz en zijn luie broer Mo vechten zich met een bontgekleurd gezelschap een weg door hordes ondoden om Aziz’ mooie collega te redden.
Terwijl zijn klooiende broer Mo aan het zwembad ligt te genieten van de zon, vindt de onhandige Aziz het niet erg om op kantoor te zijn. Hij is namelijk bij Tess, zijn prachtige collegaatje waar hij dolverliefd op is. Als Aziz echter door toedoen van zijn broer wordt ontslagen, is hij zo boos dat hij verhaal gaat halen bij het zwembad. Hij krijgt daar per ongeluk ruzie met de verkeerde en belandt met zijn broer in de cel. Dat blijkt hun redding, want die nacht is er een Russisch ruimtestation neergestort op Nederland. De stad is overspoeld met zombies. Samen vechten ze zich een weg door de ondoden, waarbij niet op een groene bloedkledder meer of minder wordt gekeken. Een kantoorflat met daarop een neergestorte Russische satelliet is het einddoel, want daar meent Aziz zijn mooie collega te moeten redden.

Titel: Zombibi
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still