Ga naar inhoud
Roze vlak met wit logo Nederlands Film Festival

Zoenzucht

Regie: Bie Boeykens
Kort drama over een meisje van amper negentien dat getroffen wordt door een wonderlijke ziekte, 'zoenzucht' geheten. Iedereen die zij zoent, stort bewusteloos ter aarde.
Zoenzucht vertelt het verhaal van Engel, een meisje van amper negentien dat getroffen wordt door een wonderlijke ziekte, 'zoenzucht' geheten. Iedereen die zij zoent, stort bewusteloos ter aarde. Engel heeft een ondefinieerbare aantrekkingskracht op mensen, en mannen in het bijzonder. Ze begint een zoektocht naar de herkomst van haar zoenzucht, waarbij ze zich in eerste instantie wendt tot de plaatselijke dokter. De film speelt zich af in een arbeiderswijk, tijdens een broeierige hittegolf. Engel huurt een kamer boven de plaatselijke snackbar, die gerund wordt door de alleenstaande moeder Josefina en haar zoon Jonas. Tegenover de snackbar bevindt zich de buurtsupermarkt die gerund wordt wordt door de hoogzwangere Agnes, haar man Leo en hun dochter Angelina.
Titel: Zoenzucht
Jaar: 2000
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2000
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.