Ga naar inhoud
Thriller volgt in een flashback het leven van een gemeenteambtenaar die zich onder meer bezig houdt met fraudebestrijding. Hij raakt verwikkeld in een situatie van moord en chantage en doet een onverwachte ontdekking.
De thriller Zinloos is een deel uit een nieuwe serie van zes Telefilms. Indachtig de uitgangspunten van de telefilm worden in Zinloos vele actuele maatschappelijke thema's aan de orde gesteld. In een flashback volgt de film het leven van Martin Hogeveen (Peter Blok). Hij leidt een leven dat niets te wensen overlaat: luxe appartement, mooie jonge vriendin en succesvol als onafhankelijk beleidsadviseur van een gemeente met als taak tevens het bestrijden van fraude. Zijn speurwerk wordt rijkelijk beloond als hij een omvangrijk bouwfraudeschandaal aan het licht brengt. Door zijn rapport wordt de directeur van de gemeentelijke dienst ontslagen en neemt hij diens post over. In de tussentijd wordt Martin in zijn privéleven gestalked door een onbezonnen student die zelfs zijn vriendin lastigvalt. Martin raakt verwikkeld in een situatie van moord en chantage en doet uiteindelijk een onverwachte ontdekking. Zinloos is gebaseerd op de roman Zinloos geweld van René Appel.

Titel: Zinloos
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Hoofdprogramma, Panorama
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still