Ga naar inhoud
Beelden om te ondergaan. De landschappen, ruimtes en plaatsen roepen in dit poëtische filmessay een wijde reeks van emoties op over de vergankelijkheid van het leven.

Deze essayistische verkenning van de relatie tussen landschap en menselijke emoties vindt zijn inspiratie bij de psychogeografie. Een ontregelende kunstbeweging waarmee de Franse filosoof Guy Debord in de jaren vijftig vaste patronen uit het dagelijks leven wilde doorbreken. De beeldenreis in de film houdt nauw verband met een zwerftocht: drijvend van plek naar plek en van gedachte naar gedachte, wordt de kijker uitgedaagd zijn eigen zelf los te laten en de door natuurbeelden aangewakkerde associaties met melancholie, vergankelijkheid en verlies te overdenken.

Credits

Producent
Visual Effects
Scenario
Productiebedrijf
Puck de Haan

Titel: ZeitGeist
Jaar: 2023
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

PuckdeHaan_ZeitGeist_still_ (11).jpg
PuckdeHaan_ZeitGeist_still_ (12).jpg