Ga naar inhoud
In 1930 maakte Kleinman Zeemansvrouwen met de bedoeling de eerste Nederlandse geluidsfilm af te leveren, maar het werd de laatste zwijgende productie. Henny Vrienten heeft de film alsnog voorzien van geluid.
In 1930 maakte regisseur Henk Kleinman het Hollandse drama Zeemansvrouwen met de bedoeling de eerste Nederlandse geluidsfilm af te leveren. Vanwege technische en financiële omstandigheden werd het de laatste Nederlandse zwijgende productie. Het Nederlands Filmmuseum vroeg componist Henny Vrienten de film alsnog te voorzien van geluid: muziek, stemmen en bijbehorende dialogen. Het Amsterdam van 1930 komt zo opeens tastbaar dichtbij.

Credits

Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Eye Filmmuseum

Titel: Zeemansvrouwen
Jaar: 1930
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1986

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still