Docu­men­taire portret­teert middels observerende stijl varieté-arti­esten gedurende de laatste vier dagen van het bestaan van café chan­tant’ La Bodega Bohemia.
La Bodega Bohemia, het enige overge­bleven café chan­tant’ in hartje Barcelona, moet zijn deuren sluiten. De eige­naar is gestorven en de manager Enrique heeft het geld niet om het over te nemen. Enrique is een vader­figuur in de met rode pluche bekleede club waar een scala aan arti­esten — van middel­bare leeftijd tot hoog­be­jaard — in de nadagen van hun carrière een tweede leven leidt. De docu­men­taire Yo soi asi portret­teert middels een observerende stijl de varieté-arti­esten gedurende de laatste vier dagen van het bestaan van de club. De geestelijk gehand­i­capte Juan, een zingende lood­gi­eter, bejaarde trav­es­ti­eten maar vooral Mario del Valle, de enige echte imitator van de legen­darische Cubaanse zanger Antonio Machin. Overdag zorgt hij voor zijn half blinde en dove hospita, s avonds ontpopt hij zich als een diva met de hoof­dact Yo soi asi (‘Zo ben ik’).

Titel: Yo soy asi
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 37 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte