Ga naar inhoud
Documentaire portretteert middels observerende stijl varieté-artiesten gedurende de laatste vier dagen van het bestaan van 'café chantant' La Bodega Bohemia.
La Bodega Bohemia, het enige overgebleven 'café chantant' in hartje Barcelona, moet zijn deuren sluiten. De eigenaar is gestorven en de manager Enrique heeft het geld niet om het over te nemen. Enrique is een vaderfiguur in de met rode pluche bekleede club waar een scala aan artiesten - van middelbare leeftijd tot hoogbejaard - in de nadagen van hun carrière een tweede leven leidt. De documentaire Yo soi asi portretteert middels een observerende stijl de varieté-artiesten gedurende de laatste vier dagen van het bestaan van de club. De geestelijk gehandicapte Juan, een zingende loodgieter, bejaarde travestieten maar vooral Mario del Valle, de enige echte imitator van de legendarische Cubaanse zanger Antonio Machin. Overdag zorgt hij voor zijn half blinde en dove hospita, 's avonds ontpopt hij zich als een diva met de hoofdact Yo soi asi ('Zo ben ik').

Credits

Uitvoerend Producent
Camera
Set geluid
Omroep
VPRO TV
Distributie
Public Film

Titel: Yo soy asi
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 37 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.