Ga naar inhoud
Still

Yo! Opera - Toonladders en tweedeklassers

Regie: Carine Bijlsma
Een tiental leerlingen van een Utrechtse 'zwarte school' werken in een reeks workshops van Yo! Opera toe naar een zelf geschreven opvoering. Ze worden binnen en buiten de klaslokalen gevolgd.
'Zo ga ik op het hardst', zegt zangeres Tamar op het podium. Met een imposant hoge uithaal weet ze de rumoerige groep leerlingen van het Utrechtse Delta College eindelijk stil te krijgen. Nu luisteren de leerlingen van deze zwarte school in de Utrechtse 'vogelaarwijk' Kanaleneiland wél naar de uitleg over de workshops die Yo! Opera op hun school zal geven. En een tiental van hen besluit bovendien om mee te doen - omdat ze willen leren zingen, muzikale ambities hebben, of gewoon in de hoop iets eerder vrij te zijn. Bijlsma volgt de groep tijdens een vijftal workshops, waarin de leerlingen langzaam toewerken naar een gezamenlijke opvoering. Deze zal door hen zelf, samen met de drie begeleiders van Yo! Opera, geschreven en gecomponeerd worden. Ze doen niet alleen zangexercities, maar ook bijvoorbeeld oefeningen voor de houding. Op het schoolplein en in hun slaapkamers spreken ze met enige schroom over de teksten die ze schrijven, of interviewen ze elkaar in een melige bui over het project.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Selfmade Films
Omroep
NTR
Distributie
Selfmade Films
Titel: Yo! Opera - Toonladders en tweedeklassers
Jaar: 2009
Duur : 51 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2009
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still