Ga naar inhoud
Stills

Yalda: de langste nacht

Regie: Faydim Ramshe
Als haar broer naar Nederland wil komen, moet documentairemaker Faydim Ramshe de wens heroverwegen om naar haar vaderland Iran terug te keren.
Eenmaal aangekomen in Europa, kwam de Iraanse Faydim Ramshe erachter dat de vrijheid die ze kreeg niet de vrijheid was die ze zocht. Nu, dertien jaar na haar emigratie, worstelt Faydim – inmiddels documentairemaker – met gevoelens van heimwee en gemis naar haar vaderland Iran. Maar dan vraagt haar negen jaar jongere broer of ze hem kan helpen met de voorbereidingen van zijn immigratie naar Nederland. Zijn mogelijke komst zet Faydim ertoe aan om haar eigen wens te heroverwegen.

Credits

Sound Design
Geluidsnabewerking
Animatie
Titel: Yalda: de langste nacht
Jaar: 2021
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021
NFF Studentencompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills