Ga naar inhoud
Stills

Xenomelia

Regie: Eva Tijken
Een pakketje aannemen voor de buren kan onverwachte en tamelijk extreme gevolgen hebben. Zeker als je eigen geestelijke gezondheid al niet zo stabiel is.
Een rijtjeshuis in Amstelveen. Een man die zich vervreemd voelt van zijn vriendin met wie hij een langeafstandrelatie heeft, ontwikkelt een duistere fascinatie voor de buurvrouw, die hij vanuit zijn woning bespiedt. Een pakketje dat hij voor haar aanneemt en opent, blijkt een lugubere inhoud te hebben - wat wel klopt met het schreeuwen en huilen dat hij door de muur heen hoort. Uit compassie of een verwrongen verlangen bij haar te zijn, biedt hij haar een deel van zichzelf aan.

Credits

Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Titel: Xenomelia
Jaar: 2021
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills