Documentaire waarin de regisseuse mensen interviewt die in Rotterdam op grote hoogte werken. Allemaal dromen ze wel eens weg bij het uitzicht.
De mens heeft altijd omhoog gewild. Maar waarin ligt die fascinatie? Regisseuse Eugenie Jansen interviewt mensen in Rotterdam die op grote hoogte werken. Zoals de architect van de Luxortoren, een kraanmachinist die de hele dag in z'n eentje zit en twee gebruikers van de Robecotoren met verschillende gevoelens over het uitzicht. Maar ook een jong bruidspaar op de Euromast, dat droomt van een plekje in het World Trade Center. Of een glazenwasser, die verzucht dat hij door de spiegelwand van de wolkenkrabber `voornamelijk zichzelf' ziet. Allemaal dromen ze wel eens weg bij het uitzicht, een gevoel dat door de terugkerende vergezichten en de ontspannen, persoonlijke toon van de interviews op de kijker wordt overgedragen. Hoog boven hen komt de piloot van de traumahelikopter voorbij, die regelmatig uitvliegt.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Montage
Mixage
Hugo Dijkstal Audio Postproductie
Productiebedrijf
Holland Harbour Productions
Omroep
AVRO TV

Titel: Wolkenridders & luchtkastelen
Jaar: 2001
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.