Ga naar inhoud
Een gezin met vier ontluikende dochters leeft in een verstild sneeuwlandschap. Wanneer na een tragische gebeurtenis hertenmannen rond het huis opduiken, gebeurt het onvermijdelijke.
In een onder een dikke laag sneeuw bedekt berglandschap ligt een klein dorpje. Daar woont een gezin met vier ontluikende dochters. Zwijgzaam voeren zij de dagelijkse routine uit in hun sobere leven. Op een dag verongelukt de vader en dat vormt een keerpunt in het tot dan toe kabbelende bestaan van de vrouwen. Hertenmannen duiken op rond het huis en brengen daarmee een tot ontlading gedoemde spanning tot stand. Vanaf dat moment krijgen de bezigheden in en om het huis een sensuele lading, zoals het wellustig kneden en slaan van het deeg voor het brood. De film vertelt het verhaal zonder woorden, met een camera die zich traag en met oog voor detail door het verstilde decor beweegt. Fabelachtige, bijna mystieke beelden vermengen zich vanzelfsprekend met de eenvoudige registratie van de zorgvuldig gechoreografeerde dagelijkse werkzaamheden.

Titel: Winterstilte
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2008

Gouden Kalf winnaar

Beste Sound Design (2008)
Alex Booy
Beste Sound Design (2008)
Huibert Boon
Beste Sound Design (2008)
Robil Rahantoeknam

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still