Ga naar inhoud
Fantasie en werkelijkheid lopen dooreen in Tuinders speelfilmdebuut, een combinatie van live action en animatie, waarin hij zichzelf speelt, acteurs verdwalen en zijn vaste personage Sally Dewinter houvast biedt.
Meerdere lagen van fantasie en werkelijkheid lopen dooreen in Tuinders speelfilmdebuut, een combinatie van live action, animatie, film-in-een-film en film-over-film. Tuinder speelt zichzelf, als de regisseur van een film over een negentiende-eeuwse ruimtereis in een Jules Verne-achtig luchtschip. De artificiële sets ogen nadrukkelijk geschilderd en geknutseld, met luchten van verf en rotsen van karton. Tussen de opnamen door verdwalen de acteurs in een bos. In deze raadselachtige wereld probeert een overvraagde opnameleider alles te coördineren, terwijl hij heimelijk verliefd is op hoofdrolspeelster Tara Elders - die met Tuinder ruziet over haar rol naar aanleiding van een (daadwerkelijk verschenen) krantenartikel over de productie. De vele werkelijkheidslagen worden bijeengehouden door Tuinders bespiegelende voice-over en zijn vaste personage Sally Dewinter, een meisje met helblond haar, een roze jurkje en een koffertje, bekend van de korte film Most Things Never Happen (2005).

Titel: Winterland
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still