Film­maker Jeroen Berkvens en biograaf Marcel Rözer gaan samen op zoek naar de mens achter de als agressief bekend staande voet­baller Winston Bogarde.
Deze neger buigt voor niemand, is de alleszeggende titel van de biografie die onlangs verscheen over het veel­be­wogen leven van oud-inter­na­tional Winston Bogarde. De voet­baller speelde voor de grootste clubs van Europa: Ajax, AC Milan, Barcelona en Chelsea, waar hij zijn laatste voet­bal­jaren als best­be­taalde reservespeler van de wereld sleet. Behalve om zijn voet­balk­waliteiten staat Bogarde bekend om zijn trotse en soms ronduit agressieve houding op en buiten het veld, met name tegen­over de pers. In deze docu­men­taire proberen film­maker Jeroen Berkvens samen met biograaf Marcel Rözer het pantser van de persoon Bogarde te pellen. Ze doen dat door met hem te kijken naar bepal­ende tele­visiebeelden uit de carrière van de voet­baller, waarbij hij commen­taar levert (onder andere over discrim­i­natie in het Neder­lands elftal) en door met hem mee te reizen naar zijn geboorte­land Suri­name, waar af en toe een glimp van het timide jongetje dat hij ooit was, te zien is.

Titel: Winston Bogarde
Jaar: 2006
Duur : 35 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte