Ga naar inhoud
Belgisch-Nederlandse coproductie waarin twee gangsters onderduiken op de hoeve Wildschut en de familie Deleye terroriseren. Een bezoek van de plaatselijke politiechef levert niets op en de spanningen lopen op.
Jim en Charlie, twee gangsters, duiken onder op 'Wildschut', de hoeve van de familie Deleye. Ze voeren er een waar schrikbewind door de hele familie te terroriseren. Inmiddels is Dalsum, de plaatselijke politiechef, via een tip ter ore gekomen dat de daders van de roofoverval in de buurt gezien zijn. Hij denkt meteen aan 'Wildschut', maar een bezoek levert niets op. Wanneer hij echter de hoeve nog enkele malen met een bezoek vereert, lopen de spanningen bij alle partijen met de minuut hoger en hoger op, waardoor een climax op den duur niet kan uitblijven. Deze Belgisch-Nederlandse coproductie werd geheel in België opgenomen. In de pers werd met gemengde gevoelens gereageerd. Enerzijds noemde men het -mede dankzij de goede acteerprestaties- een intelligent massaproduct, anderzijds door hevige seks- en geweldscènes wezenloze kijkrommel.

Titel: Wildschut
Jaar: 1985
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Specials & Events, Cinema Egzotik
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still