Ga naar inhoud
Sommigen noemen hem een racist, anderen aanbidden hem. Filmmakers Joost van der Valk en Mags Gavan proberen uit te zoeken waarom politicus Geert Wilders zo populair is.
Geert Wilders weet zowel nationaal als internationaal discussie, woede en bewondering op te wekken. Sommigen noemen hem een racist, anderen aanbidden hem. Tijdens de laatste verkiezingen (juni 2010) was zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) de grote winnaar. Filmmakers Joost van der Valk en Mags Gavan raakten gefascineerd; wie is Geert Wilders, wie zijn de mensen die op hem stemmen en hoe komt het dat hij zo succesvol is? In Wilders, the Movie onderzoeken de filmmakers de drijfveren van Wilders en zijn aanhang. Wie voelt zich aangetrokken tot de denkbeelden van Wilders en wat betekent de groei van de PVV voor Nederland? Via kiezers, partijgenoten, collega's en een onderzoek naar het verleden van Wilders, trachten de filmmakers het fenomeen Wilders te begrijpen. Wilders, the Movie is geen politiek pamflet en ook geen moralistisch of demoniserend statement; het is een portret van Geert Wilders en zijn tot nu toe onzichtbare kiezers.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
VPRO TV

Titel: Wilders, the Movie
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still