Ga naar inhoud
Plattelandsdrama over drie vrienden in een Zeeuws vissersdorp waar weinig te beleven valt. Een van de vrienden bedenkt een dubieus plan om te ontsnappen aan het verstikkende milieu.
Film over drie vrienden in een vissersdorp op een Zeeuws eiland. Het conservatieve dorpje biedt niet veel meer dan de kerkdiensten en het jaarlijks terugkerende, suffe mosselfeest. Leen, Daan en Jacob doorbreken de sleur van hun saaie leven met motorracen, een eigen rockband en wilde feesten in de motorclub. Vooral de stoere Leen, de leider van het drietal, wil weg uit het bekrompen milieu waar de verstikkende liefde van zijn moeder een blok aan zijn been is. Na een vreemde ontmoeting met een Ier vat hij het plan op samen met zijn vermeende vriendinnetje naar Ierland te vertrekken. Met zijn vrienden dagdroomt Leen over het meedoen aan de motorrace in Oostende en een cd-opname van hun band. De middelen ontbreken echter en Leen bedenkt een dubieus plan om aan geld te komen. Zijn vrienden sleept hij daarin mee. Wilde Mossels werd geheel in Zeeuws dialect opgenomen.

Titel: Wilde mossels
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 55 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2000)
Erik de Bruyn
Beste Acteur (2000)
Fedja van Huêt

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (2000)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still