Intiem portret van aanstormend viooltalent Rosanne Philippens, die kort na haar glansrijk afstuderen aan het conservatorium soleert in de tournee van het Nederlands Studenten Orkest.
Portret van aanstormend viooltalent Rosanne Philippens. Kort na haar glansrijk afstuderen aan het conservatorium soleert ze in de tournee van het Nederlands Studenten Orkest. Ze spelen het Saint Saëns vioolconcert op tien opeenvolgende avonden in tien plaatsen, met de slotavond in de grote zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. De film werd gemaakt in het kader van het Wildcard-programma van het Nederlands Fonds voor de Film, waarbij aankomend documentairemakers een vrijbrief krijgen voor een nieuw project. Carine Bijlsma won de Wildcard in 2008 voor haar afstudeerfilm Het geheim van Boccherini, waarin Philippens ook al te zien was. Dat de twee elkaar kennen, is in dit nieuwe portret duidelijk te merken aan de intieme toegang die Bijlsma krijgt. We worden deelgenoot van Philippens' zelfverzekerdheid op het podium, en haar twijfels daarbuiten: over haar spel, haar viool, haar rol in het orkest en haar relatie met de Italiaanse Emiliano, die in het orkest de dwarsfluit speelt.

Credits

Producent
Productiebedrijf
Rosan Productions

Titel: Wildcards 2008 - Soliste Rosanne Philippens, 23 jaar
Jaar: 2010
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still