Op de Nederlandse Veluwe proberen Raaf, Edelhert, Vos en Wild Zwijn elkaar en de natuur te overleven, ieder seizoen weer. Natuurfilm voor de hele familie, met André van Duin als verteller.
Natuurdocumentaire over het leven van een viertal jonge dieren: een everzwijn, een edelhert, een raaf en een vos. De dieren worden vier seizoenen lang gefilmd op de Veluwe, midden in het hart van Nederland. Op het snijvlak van drama en documentaire, zien we hoe deze charismatische wilde dieren opgroeien en proberen te overleven; van geboorte via puberteit naar volwassenheid en het beginnen van hun eigen familie. André van Duin vertelt hun levensverhaal, dat soms verdacht veel weg heeft van het onze.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Visual Effects

Titel: Wild, bonte families op de Veluwe
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire) (2018)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills