Ga naar inhoud
Stills

White Berry

Regie: Sia Hermanides
Als tiener van Burundese afkomst met albinisme voelt Grace zich een buitenstaander. Tot ze Kya’s dansgroep ontmoet. Hoever zal Grace in dit coming of age-drama gaan om geaccepteerd te worden?
Coming of age-drama waarin Grace (17), een Burundese met albinisme, zich staande probeert te houden op haar Rotterdamse middelbare school. Ze voelt zich een buitenbeentje omdat niemand haar witte, zongevoelige huid kan plaatsen. Als Grace in haar eindexamenjaar danser Kya en haar entourage ontmoet, gaat er een nieuwe wereld voor Grace open. Kya is voor Grace dé trotse, zelfverzekerde belichaming van haar blackness en Afrikaanse identiteit. Hoever zal Grace over haar eigen grenzen gaan om aan de verwachtingen te voldoen?

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
full size.jpg
Titel: White Berry
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 29 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Bijrol (2022)
Emmanuel Ohene Boafo

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills