Ga naar inhoud
Portret van de popmuzicus Tim Rose die in de jaren zestig enkele klassieke popsongs schreef, waarna hem een grote toekomst werd voorspeld. Hij brak echter nooit door.
Tim Rose schreef in de jaren zestig enkele klassieke popsongs, waarna hem een grote toekomst werd voorspeld. Hij brak echter nooit door, verkocht naar de zin van zijn platenmaatschappij niet genoeg, was agressief tegen zijn publiek en gleed langzaam weg in alcohol en vergetelheid. Muzikanten als Nick Cave en Robert Plant prijzen nog steeds zijn werk. Dan richt regisseur Jacques Laureys zijn camera op een dikkige man met grijze lokken, die snaren spant op een gitaar. Vanaf het eerste moment is duidelijk dat Rose geen eenvoudige man is. Zelfgenoegzaam én gezellig, relativerend maar ook bitter (Jimi Hendrix ging ervandoor met zijn versie van Hey Joe). Aan de hand van interviews met collega's en vrienden, archiefmateriaal, enkele van Rose's beste songs - vergezeld van toepasselijke roadmoviebeelden - en persoonlijke gesprekken met Rose zelf worden zowel popgeschiedenis als een fascinerende persoonlijkheid ontrafeld.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Allegri Film
Omroep
HUMAN

Titel: Where Was I?
Jaar: 2001
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.