Ga naar inhoud
Still

Where Is Kurdistan?

Regie: Aboozar Amini
De Afghaanse Dawood en de Koerdische Berxwane wonen in Rotterdam. Ze ontmoeten elkaar door de muziek waar ze van houden, maar waar een gedeelde liefde doorgaans verbroedert, leidt die hier juist tot onbegrip.
Dawood is vanuit Afghanistan naar Nederland gekomen. Hij voelt zich ontheemd en probeert het verlies van zijn identiteit te compenseren door te luisteren naar Damboora-muziek. De muziek van zijn hart doet hem aan thuis denken. Berxwane komt uit Koerdistan en speelt elke dag op straat op zijn tanbur, een instrument dat hij heeft meegebracht toen hij naar Rotterdam kwam. De twee ontmoeten elkaar door het spel van Berxwane. Waar muziek meestal verbroedert, leidt het hier juist tot onbegrip.


Credits

Coproducent
Production Design
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
International Film Festival Rotterdam (IFFR)
Silk Road Film Salon
Smarthouse Films
Distributie
International Film Festival Rotterdam (IFFR)
Titel: Where Is Kurdistan?
Jaar: 2016
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2016
Inschrijving Hollandse Nieuwe PolitiekMaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.