Portret van Erik Tange en Marco Gerris, in het dagelijks leven elkaars tegenpolen maar als Amsterdams bekendste skaters goede vrienden. Met opwindende beelden van de Friday Night Skate.
Filmmaker Wilko Bello is zelf een verwoed skater. Met zijn camera skate hij dwars door Amsterdam - achter twee van de bekendste en snelste inline-skaters van de hoofdstad aan. De eerste, Erik Tange, is bekend als organisator van de Friday Night Skate; de ander, Marco Gerris, heeft naam gemaakt met zijn eigen dans- en bewegingsgroep op skates Ish. Niet alleen in stijl zijn deze Speedy Erik en Stylish Marco tegenpolen. Ook in het dagelijks leven verschillen ze wezenlijk. Wheels of Fortune biedt niet alleen een inzicht in de wereld van het skaten, maar is ook een portret van de twee vrienden. De rustpunten in de film vormen de gesprekken over het leven die de twee voeren op een bankje in het Vondelpark, waar ze elkaar vijf jaar geleden bij het skaten tegenkwamen. Niet voor ieder filmbeeld hoefde regisseur Bello de skates onder te binden. Bekroond met de Prijs van de Stad Utrecht in 2002.

Titel: Wheels of Fortune
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2002

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2002)
Wilko Bello

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht (2002)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01