Een korte film, opgebouwd uit zwart-witfoto's. De stilstaande beelden onderstrepen het wereldbeeld van een vastgelopen journalist (Fedja van Huêt) die in voice-over een Kafkaëske complottheorie ontvouwt.
Een korte film, geheel opgebouwd uit zwart-witfoto's. De stilstaande beelden onderstrepen het wereldbeeld van een vastgelopen journalist (Fedja van Huêt) die in voice-over een Kafkaëske complottheorie ontvouwt. Berichten van ene 'K' sturen hem op pad langs lege ruimten en dreigende gebouwen. Soms suggereert een reeks foto's beweging of wordt gewerkt met wisselende focus of langzaam in- of uitzoomen. Ook met Daan Schuurmans.

Titel: Wereld van stilstand
Jaar: 2003
Duur : 30 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Film (2005)
Elbert van Strien

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.