Ga naar inhoud
Zangeres Wende Snijders is bekend als succesvol vertolkster van Franse chansons. Tijdens een moeizaam jaar vindt zij zichzelf opnieuw uit en slaat ze nieuwe wegen in.
Zangeres Wende Snijders laat een grote persoonlijkheid zien tijdens een moeizaam jaar waarin ze gedreven zoekt naar een nieuwe invulling van haar talenten. Na vier jaren grote triomfen te hebben gevierd als vertolkster van Franse chansons, wil de blonde zangeres per se nieuwe wegen inslaan. 'Anders blijf ik bekend als dat standbeeld van het Franse lied. Een standbeeld staat stil.' Eerste stap in deze ontwikkeling is een voorstelling schrijven voor Oerol, het jaarlijkse theaterlocatiefestival op Terschelling. Daar trekt ze volle zalen. Vervolgens reist Snijders af naar Frankrijk om samen met regisseur Ruud Weissman een nieuwe onemanshow in elkaar te zetten. Maar Snijders is oververmoeid, aangeslagen door het overlijden van haar vader en rookt te veel. Hoe een kunstenaar het uiterste uit zichzelf haalt om niet in herhaling te vervallen maar juist alle mogelijkheden van haar talent wil ontdekken.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
NTR
Distributie
IDTV Docs

Titel: Wende Snijders - De wereld beweegt
Jaar: 2008
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still