Ga naar inhoud
Stills

We Margiela

Regie: Menna Laura Meijer
Documentaire over het modehuis Maison Martin Margiela, waarin betrokkenen vertellen over de filosofie en geschiedenis van Margiela en de betekenis van het beroemde modehuis voor de hedendaagse mode.
We Margiela geeft een kijkje achter de schermen van het mystieke modehuis Maison Martin Margiela. Voor het eerst doen medeoprichtster Jenny Meirens en leden van het creatieve team, die de kern van het huis vormden, een boekje open over het creatieve proces en de unieke filosofie van Margiela. Persoonlijke interviews geven een uniek inzicht in de ontstaansgeschiedenis van een van de invloedrijkste modehuizen van ons land en onze tijd. Tegelijkertijd geeft de documentaire inzage in creativiteit, auteurschap en financieel rendement in neoliberale tijden.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
mint film office
Titel: We Margiela
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills