Ga naar inhoud
Still

Waterlijken

Regie: Nelleke Koop
Na de vondst van een lijk in een meer worden de mensen gevolgd die naar sporen zoeken. De observatie toont hoe dagelijkse beslommeringen kunnen bestaan naast ernstige vragen over de dode.
In een meer wordt een lijk gevonden. De documentairemaker observeert vijf hoofdpersonen die na de vondst van het lichaam naar sporen tasten. Wie is deze overledene, hoe lang lag hij in het water en wat was de doodsoorzaak? Dagelijkse beslommeringen, zoals een bakje koffie en een grap, kunnen bestaan naast de respectvolle zorg voor het stoffelijk overschot. Onder de handen van de onderzoekers en hulpverleners verandert het vergankelijke lichaam van betekenis: van gevonden voorwerp wordt het weer een mens die na onderzoek terug kan keren naar de rouwende familie.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Selfmade Films
Omroep
Human TV
Titel: Waterlijken
Jaar: 2014
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014
NFF Debuutcompetitie NFF Jaarselectie

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht (2014)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still