Ga naar inhoud
Still

Wat mijn hart zingt

Regie: Arno Kranenborg
Documentaire over de betekenis van muziek voor ontheemde asielzoekers in Nederland. Tijdens een langdurig verblijf in asielzoekerscentra is muziek vaak de enige band met het thuisland.
'We hebben mensen als Felix nodig om te overleven,' zegt een Armeense vluchteling over zijn landgenoot, die zojuist in een stacaravan van een Overijssels asielzoekerscentrum op een tweedehands accordeon een hartverscheurend lied ten beste heeft gebracht. Wat mijn hart zingt gaat over de betekenis van muziek voor ontheemde asielzoekers in Nederland. De schrijnende verhalen van Chinezen, Somaliërs, Afghanen en Tibetanen worden uiteraard ondersteund door hun muziek, die gemonteerd onder oer-Hollandse taferelen een andere klankkleur krijgt. Een rustige montage en cameravoering bepalen het ritme van de film. Ontroering schuilt in simpele beelden: de in eigen land gevierde Somalische zangeres zingt in een tl-verlichte gang over de onmogelijkheden van het leven en een Chinees doet bij zijn kennismaking met de zee een blij dansje in de branding.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Boom Film
Omroep
HUMAN
Titel: Wat mijn hart zingt
Jaar: 2003
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2003
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.