Docu­men­taire over de betekenis van muziek voor ontheemde asiel­zoekers in Neder­land. Tijdens een lang­durig verblijf in asiel­zoek­er­scentra is muziek vaak de enige band met het thuisland.
We hebben mensen als Felix nodig om te over­leven,’ zegt een Armeense vluchteling over zijn landgenoot, die zojuist in een stacar­avan van een Over­i­js­sels asiel­zoek­er­scen­trum op een tweede­hands accordeon een hartver­scheurend lied ten beste heeft gebracht. Wat mijn hart zingt gaat over de betekenis van muziek voor ontheemde asiel­zoekers in Neder­land. De schri­j­nende verhalen van Chinezen, Soma­l­iërs, Afghanen en Tibetanen worden uiter­aard onder­s­teund door hun muziek, die gemon­teerd onder oer-Hollandse tafer­elen een andere klankkleur krijgt. Een rustige montage en camer­avo­ering bepalen het ritme van de film. Ontroering schuilt in simpele beelden: de in eigen land gevierde Soma­lische zangeres zingt in een tl-verlichte gang over de onmo­gelijkheden van het leven en een Chinees doet bij zijn kennis­making met de zee een blij dansje in de branding.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Boom Film
Omroep
Human

Titel: Wat mijn hart zingt
Jaar: 2003
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte