Ga naar inhoud
Warnow_Still 1.JPG

Warnow - Reis naar het Noorderlicht

Regie: Wim van der Aar
Documentaire over een groep idealistische avonturiers die in 2013 vertrekt voor een ambitieuze reis op zee. Onderweg komen ze voor een levensbepalende keuze te staan: idealistische vrijheid of fysieke veiligheid?

Tien jaar geleden vertrok een groep van acht idealistische avonturiers in een zelfgebouwde boot naar Noorwegen om daar het noorderlicht te bekijken. Maar wat begint als een avontuurlijke reis op volle zee, verandert in een grimmig psychologisch drama. De groep valt uit elkaar en drie van hen verdwijnen. Met homevideo's en interviews met overlevenden en andere getuigen reconstrueert filmmaker Wim van der Aar de reis die voorgoed de levens van de vijf terugkeerders veranderde en volgen we hun zoektocht naar afsluiting.

Credits

Uitvoerend Producent
Creative producer
Sound Design
Geluidsnabewerking
Titel: Warnow - Reis naar het Noorderlicht
Jaar: 2023
Duur : 1 uur, 38 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.